تماشاچیان زن و قیاس جنجالی کیهان
دویچهوله: عکس و عنوان صفحه اول روزنامه کیهان که زنان تماشاچی فوتبال را “قربانیان آزادی” و راهپیمایان زن اربعین را “راهیان آزادگی” میخواند، موجی اعتراضی علیه دوقطبیسازی و نفرت پراکنی این روزنامه به راه انداخته است.
روز شنبه ۲۰ مهر، عکس اول روزنامه کیهان به دو گروه از زنان اختصاص داشت؛ آنها که عازم راهپیمایی اربعین هستند و آنها که به تماشای مسابقه ایران-کامبوج رفتند. کیهان دسته اول را “راهیان آزادگی” و گروه دوم را “قربانیان آزادی” نامیده است.
اهل رسانه و کاربران شبکههای اجتماعی، این نامگذاری و خطکشی بین مردم را تقبیح کرده و قیاس کیهان را “تفرقهافکنی”، “نفرت پراکنی” و تلاش برای قراردادن شهروندان در برابر یکدیگر خواندهاند.
محمد مهاجری، سردبیر “خبرآنلاین” و فعال رسانهای اصولگرا در اعتراض به این مقایسه گفته است: «اینکه یک دوقطبی کاذب ایجاد کنند که هرکس را به ورزشگاه میرود، آدم بیدین و هرکس را که نمیرود متدین معرفی کنند، اولا ًواقعیت ندارد و ثانیا جز ایجاد نفاق و تفرقه در جامعه نتیجهای به دنبال نخواهد داشت.»
مهاجری میگوید، حالا که نظام به طور کلی با ورزشگاه رفتن زنها کنار آمده، عدهای هم به میدان آمدهاند که نانشان در دعواهای سیاسی است. او چنین تیتری را یک کار لوس رسانهای از سوی کسانی خوانده که میخواهند بگویند ما هم هستیم: «وگرنه این کار نه ارزش حرفهای دارد و نه ارزش تولیدی.»
کاربری در توییتر مینویسد: «خب کیهان و آقای حسین شریعتمداری شما که اینقدر مرزبندی بلدید، بفرمایید من که پنجشنبه ورزشگاه رفتم و پیگیر سفر اربعین هستم در کدام دسته جای میگیرم.»
خب #کیهان و آقای #حسین_شریعتمداری!شما که اینقدر مرزبندی بلدید، بفرمایید من که ۵ شنبه ورزشگاه رفتم و پیگیر سفر اربعین هستم، در کدام دسته جای میگیرم؟ pic.twitter.com/XMqi1GvaMz
— Leila Sharif (@leilaasharif) October 12, 2019
شهروند دیگری هم پیشنهاد کرده که هر دو گروهی که کیهان از عکسهایشان استفاده کرده، علیه این روزنامه شکایت کنند تا بداند مردم به “مردم علیه مردم” نه میگویند.
کاربر دیگری توییت کرده است: «با این تیتر دوقطبی سازی کیهان دیگه حتی به درد شیشه پاک کردن هم نمیخوره…»
هادی سروش، استاد حوزه علمیه قم در اینستاگرام مینویسد: «این مسئله کوچکی نیست و باید ریشه آن را در ایدئولوژی سازی جدید برای نظام دید و اینجاست که نمیشود منکر تاثیر آن پدر معنوی پایدارچیها و شاگردان سخنورش بود.»
وبسایت “عصرایران” نیز یادداشتی به قلم سروش بامداد با عنوان “راز خشم کیهان” نوشته که در آن آمده است، باز شدن درهای استادیوم اساسا مطلوب آنها نیست، چرا که نه دوست دارند اراده جامعه مدنی چربیده باشد، نه دوست دارند یک نهاد بینالمللی نظر خود را تحمیل کرده باشد و نه آن چنان که دولتیها مدعیهستند، حاصل کار آنها باشد.
نویسنده یادداشت عصر ایران، کیهان را مهمترین تریبون اصولگرایان رادیکال مینامد و میگوید: «دیر و دور نیست که حضور زنها در ورزشگاه به بازیهای باشگاهی هم تسری یابد و هر بار نمیتوانند به مقایسههایی از این دست، دست بزنند.»
روزنامه کیهان در حالی به این مقایسه جنجالی دست زده که خبرگزاریهای وابسته به اصولگرایان، از حضور تماشاگران زن در بازی ایران و کامبوج با بیاعتنایی و سکوت گذشتند. خبرگزاری مهر چیزی در این باره ننوشت، خبرگزاری تسنیم تنها حرفهای سخنگوی دولت را درج کرد. خبرگزاری فارس نیز برخورد با تماشاچیانی را که در صدد گرامیداشت یاد سحر خدایاری بودند برجسته ساخت و خبر را با تیتر “تلاش ناکام برای فتنهگری” پوشش داد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.