فیلم خانه پدری به دلیل نمایش ‘خشونت علیه زنان’ بار دیگر توقیف شد
بیبیسی: شهاب حسینی و مینا ساداتی در فیلم خانه پدریسازمان امور سینمایی ایران صدور حکم توقیف دوباره نمایش فیلم “خانه پدری” ساخته کیانوش عیاری را تأیید کرده است.
ساعاتی بعد از انتشار خبر توقیف فیلم در بعضی رسانهها و شبکههای اجتماعی و ابراز بیاطلاعی سازمان سینمایی از این موضوع، روابط عمومی این سازمان تأیید کرد که اکران “خانه پدری” با دستور دادسرای فرهنگ و رسانه تهران متوقف شده است.
فیلم خانه پدری ۹ سال پیش ساخته شد ولی همچنان درایران با مشکل نمایش عمومی روبرو است.
این فیلم که مهدی هاشمی، شهاب حسینی، مهران رجبی و مینا ساداتی از جمله بازیگران آن هستند، داستان چند نسل از خانوادهای را از حدود نود سال پیش تا سال ۱۳۷۹ در یک خانه قدیمی در تهران روایت میکند.
در این فیلم چند اپیزودی عمدتا به مشکلات زنان و موضوع تعصب و خشونت علیه آنها در طی دهههای گذشته پرداخته میشود.
مهدی هاشمی از بازیگران اصلی فیلم خانه پدری است
توقیف اول
فیلم خانه پدری که یکی از تهیهکنندگان اصلی آن سازمانی فرهنگی وابسته به نیروی انتظامی ایران بود، بعد از سه سال توقیف برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۹۲ نمایش داده شد.
حدود یک سال بعد به صورت بسیار محدود به نمایش در آمد اما بلافاصله توقیف شد.
نیروی انتظامی با وجود سرمایهگذاری در این فیلم از همان ابتدا مخالفت خود را با اکران آن اعلام کرد.
فیلم بار دیگر بعد از پنج سال از اول آبان ماه ۱۳۹۸ در چند سینما به نمایش در آمد اما باز هم نتوانست بیش از پنج روز روی پرده دوام بیاورد و به حکم دادستانی توقیف شد.
- خانه پدری؛ قربانی جدال محافظه کاران و دولت
- عیاری ‘خانه پدری’ را برای رفع توقیف ‘سانسور نمی-کند’
- باز شدن قفل در ‘خانه پدری’؛ پایان ۴ سال کشمکش بر سر ۱۰ دقیقه؟
- عیاری- اصلاحات ‘خانه پدری’ ویرانگر است
خشونت علیه زنان موضوع اصلی فیلم خانه پدری است
حمله منتقدان
اکران دوباره این فیلم از همان ابتدا با با انتقاد تند رسانههای محافظهکار از جمله روزنامه کیهان روبرو شد.
این روزنامه یک روز بعد از اکران خانه پدری نوشت “فیلمی که در قالب یک خانه قدیمی، تصویری موهن و متوحش از ایرانیان نمایش میدهد، پس از یک دهه توقف، با غفلت مسئولان سینمایی از روز گذشته روی پرده سینما رفت.”
به گفته سازمان سینمایی، کیانوش عیاری که نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی فیلم را بر عهده داشت برای گرفتن مجوز اکران با حذف صحنههایی در فیلم موافقت کرده بود.
این فیلم با ردهبندی سنی بالای ۱۵ سال و در تعداد محدودی سینما اکران شد.
سازمان سینمایی در ابتدای اکران دوباره خانه پدری گفت که این سازمان در مسیر قانون پای مجوز اکران خانه پدری میایستد و از منتقدین خواست که “بدون تماشای فیلم درباره آن قضاوت نکنند.”
کیانوش عیاری (چپ) در حال کارگردانی خانه پدریمحمد مهدی طباطبایینژاد، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی گفت “این فیلم نه ضد دین و نه ضد سنت است بلکه ضد تحجرگرایی است و با دقت در روند فیلم و شخصیتها می توان به این موضوع پی برد.”
اما فیلم در نهایت توقیف شد و خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه ایران دلیل این اقدام دادستانی را پایبند نبودن سازندگان فیلم به تعهداتشان در رابطه با حذف برخی از صحنهها اعلام کرد.
این خبرگزاری گزارش داد که عوامل فیلم متعهد شده بودند برخی از صحنههای آن را که در آن “خشونت علیه خانواده” صورت گرفته پیش از اکران اصلاح کنند،”اما اصلاحیههای مدنظر صورت نگرفته است.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.