حمله به کنسولگری ایران در کربلا؛ ‘سه نفر از معترضان کشته شدند’
بیبیسی: معترضان در اطراف کنسولگری ایران در کربلا
معترضان در اطراف کنسولگری ایران در کربلا آتش روشن کردند
به گفته منابع امنیتی و درمانی عراق شب گذشته در جریان حمله معترضان به کنسولگری ایران در شهر کربلا دست کم سه نفر از معترضان عراقی کشته شدهاند.
خبرگزاریهای رویترز و فرانسه گزارش دادهاند که این سه نفر در تیراندازی نیروهای امنیتی عراق که قصد داشتند مانع از ورود معترضان به ساختمان کنسولگری شوند، کشته شدند.
بنا بر همین گزارشها دست کم هفت نفر دیگر از جمله شش نیروی امنیتی عراق در جریان درگیریها در اطراف کنسولگری ایران در کربلا زخمی شدهاند.
به گزارش شبکه الجزیره شامگاه یکشنبه معترضان که تعدادی از آنها پرچم عراق با دستنوشته “کربلا آزاد است، ایران بیرون، بیرون” در دست داشتند، تلاش کردند از دیوار کنسولگری بالا بروند.
تصاویر نشان میدهد که این معترضان پرچم ایران را پایین کشیدهاند و پرچم عراق را جایگزین آن کردهاند.
واکنش دولت عراق
وزارت خارجه عراق روز دوشنبه حمله به کنسولگری ایران در کربلا را محکوم کرد و بر پایبندی خود به حفاظت از اماکن دیپلماتیک بر اساس کنوانسیون ژنو تاکید کرد.
وزارت خارجه عراق در بیانیهاش از معترضان خواست امنیت مکانهای دیپلماتیک را به خطر نیندازند و اعلام کرد که چنین اقداماتی بر روابط دوستانه میان دو کشور همسایه تاثیری نخواهد داشت.
اعتراضها در عراق از چند هفته پیش شروع شده و در روزهای گذشته گزارشهای زیادی از اعترض به “دخالت و نفوذ” ایران در عراق و شعارهای معترضان علیه ایران منتشر شده است.
میرمسعود حسینیان، سرکنسول ایران در کربلا، با اعلام این که وضعیت در اطراف کنسولگری ایران عادی شده است از مسافران و زائران خواست تا برقراری امنیت از سفر زیارتی خودداری کنند.
آقای حسینیان گفته است که در حال حاضر “شرایط سفر به عتبات مهیا نیست”.
معترضان پرچم عراق را روی دیوار کنسولگری ایران در عراق بالا بردند
امروز دوشنبه ۴ نوامبر (۱۳ آبان) در بغداد، پایتخت عراق هم معترضان چند پل و خیابان اصلی شهر را مسدود کردهاند و تظاهرات ضد دولتی برای دهمین روز پیاپی ادامه داشته است.
در اعتراضات هفتههای اخیر عراق بیش از ۲۵۰ نفر کشته و شمار زیادی مجروح شدهاند.
از اول ماه گذشته میلادی (اکتبر)، دهها هزار معترض خواستار فرصتهای شغلی بیشتر، پایان فساد مالی و خدمات اجتماعی بهتر شدهاند.
وعده دولت برای ایجاد اصلاحات نتوانسته معترضان را که خواستار برکناری نخست وزیر و تغییر کامل ساختار دولت هستند، راضی کند.
معترضان در بغداد مقررات منع آمد و رفت را که در اواخر ماه گذشته میلادی (اکتبر) اعلام شد، نادیده گرفتند.
هفته گذشته برهم صالح، رئیس جمهورعراق گفت که عادل عبدالمهدی، نخست وزیر از مقامش کنارهگیری خواهد کرد، اگر مجلس عراق بتواند بر سر جانشینی او به توافق برسد.
روز یکشنبه نیز معترضان ضد دولتی خیابانها و جادههای بغداد و چند شهر دیگر عراق را مسدود کردند. اعتراضهای مشابهی هم در شهر کوت در جنوب شرقی بغداد گزارش شد. دانشآموزان و دانشجویان همچنان در اعتصاب هستند و در جنوب عراق بسیاری از دفاتر دولتی و مدارس در شهرهای بزرگ و کوچک تعطیل هستند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.