طرح پیشنهادی حمایت از معترضان ایران در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تایید شد
صدای آمریکا: معاون دبیر کل فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران در نشستی برای بررسی فشارها و تهدیدهای امنیتی حکومت جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران ایرانی خارج از ایران، از افزایش تلاش های این سازمان برای مقابله با این فشارها خبر داد.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) روز سهشنبه ۲۶ آذر میزبان یک نشست ویژه با تعدادی از روزنامهنگاران ایرانی مشغول به کار در رسانههای فارسی زبان خارج از ایران، با هدف تهیه برنامهای برای مقابله با تهدیدات و آزار و اذیت حکومت ایران علیه آنها بود.
جرمی دیر، معاون دبیرکل فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران با اشاره به رفتار حکومت ایران با روزنامه نگاران در این نشست گفت: «این رفتار نشان دهنده نقض حقوق بشر و مجازات جمعی صدها روزنامهنگار و خانوادههای آنها است.»
او با تاکید بر لزوم اعتراض روزنامه نگاران به اقدامات تهدیدآمیز جمهوری اسلامی در حرکتی جمعی اضافه کرد: «جامعه جهانی نمیتواند در مقابل چنین سوءاستفادههایی از قدرت ساکت باشد. روزنامه نگاران باید از اعتراض و حرکت جمعی خود برای پایان دادن به این فشارها استفاده کنند.»
آقای دیر اضافه کرد: «ما با ایستادن در کنار همکاران، صدای خود را بلند میکنیم و کارزار خود در این زمینه را بیشتر میکنیم.»
در این نشست تعدادی از روزنامهنگاران رسانههای فارسیزبان خارج از ایران که تحت فشار و تهدید نهادهای امنیتی قرار گرفته بودند به بیان تجربه خود پرداختند.
نیروهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران به تازگی تهدید و ارعاب روزنامهنگاران ایرانی را که در خارج ایران برای رسانههای فارسی زبان بینالمللی کار میکنند، از سر گرفته است.
علاوه بر توقیف اموال و ممنوعالمعامله شدن برخی از این روزنامهنگاران و بستگان نسبی، برخی دیگر تهدید شده بودند که ربوده شده و به زور به ایران باز گردانده میشوند.
برخی دیگر گزارش دادند که بستگان بیمار آنها از دسترسی به مراقبتهای پزشکی به دلیل ممنوع المعامله بودن ناتوان هستند و از لحاظ مالی تحت فشار قرار گرفتهاند.
شرکتکنندگان در این نشست، تهدیدات و آزار و اذیت اعضای خانواده خود را که در ایران زندگی میکنند یکی از متداولترین اقدامات حکومت ایران برای مجبور کردن آنها به متوقف کردن حرفه روزنامه نگاری و فعالیت در رسانههای فارسی زبان خارج از ایران معرفی کردند.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در این نشست خود را پایبند به حمایت از روزنامهنگاران ایرانی و همکاری با نهادهای مرتبط و رسانههای همکار برای محافظت از حقوق حرفه ای روزنامهنگاران و آزادی گردش اخبار و اطلاعات اعلام کرد.
در هفتههای گذشته، در پی افزایش تهدیدها علیه روزنامه نگاران خارج از ایران و آزار خانواده های آنها، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را از سوی رژیم ایران محکوم می کند.
صفحه فارسی وزارت خارجه آمریکا در توئیتر به نقل از برایان هوک نوشت: «رژیم ایران خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا، رادیو فردا، بی بی سی را هدف حمله قرار داده است.»
آقای هوک در ادامه افزود که «آمریکا هدف گرفتن خبرنگاران و خانواده هایشان را محکوم می کند و به برداشتن گامهای قاطع برای حمایت از آزادی بیان و مطبوعات ادامه می دهد.»
پیش از این نیز تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکا، نسبت به اقدامات جمهوری اسلامی علیه روزنامه نگاران رسانههای فارسی خارج از ایران واکنش نشان داد و در توئیتر خود نوشت که «رژیم ایران برای ارعاب و ساکت کردن روزنامهنگاران رسانه های فارسی زبان تلاش میکند چرا که میداند حقیقت، بزرگترین تهدید تداوم حکومت آنها است.»
در هفته های گذشته اعلام شده بود که دولت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علیه خبرنگاران مشغول به کار در برخی از رسانههای فارسی زبان خارج از ایران بار دیگر محدودیتهایی، از جمله ممنوع المعامله کردن، اعمال کرد.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز اعلام کرد که در ۱۱ ماه گذشته ۲۵ مورد آزار خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی خارج از کشور گزارش شده است.
این گزارش با واکنش آماندا بنت، رئیس صدای آمریکا همراه شد و خانم بنت برخورد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با خبرنگاران رسانه های فارسی زبان خارج از کشور، از جمله صدای آمریکا، و تهدید و ارعاب خانواده های آنها را به شدت محکوم کرد.
وزیر خارجه آمریکا نیز تهدید روزنامهنگاران ایرانی مشغول به کار در رسانههای خارج از ایران توسط رژیم ایران را محکوم کرد و آن را نمونهای از رفتار شریرانه ایران دانست که پیش از آن پرزیدنت ترامپ درباره آن هشدار داده بود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.