نتایج یک نظرسنجی درباره اعتراضات آبان؛ تنها ۱۵ درصد از شرایط کشور رضایت دارند
رادیوفردا: بر اساس نتایج یک نظرسنجی درباره اعتراضات آبان، رضایت از شرایط کشور در شهر تهران ۱۵ درصد است و ۵۴ درصد از پاسخگویان معتقدند اعتراضات در آينده ادامه خواهد يافت.
عباس عبدی، فعال سیاسی و مدیر سابقه موسسه نظرسنجی آینده، در تلگرام خود بخشهایی از نتایج اولین نظرسنجی درباره اعتراضات آبان را که از سوی موسسه نظرسنجی ايسپا انجام شده است، منتشر کرد.
بر اساس این نظرسنجی، رضايت از شرايط كشور در شهر تهران حدود ۱۵ درصد است كه نسبت به سال ۹۶، حدودا نصف شده است.
همچنین ۵۲ درصد از پاسخگویان معتقدند شرایط بدتر خواهد شد، ۱۶ درصد ارزيابي مثبتی از آینده دارند و بقیه گفتهاند، وضعیت فرقی نخواهد كرد يا اظهار بیاطلاعی کردهاند.
بر اساس این گزارش، ۵۴ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی معتقدند که اعتراضات در آينده تداوم خواهد يافت و ۲۹ درصد مردم معتقدند كه ادامه نخواهد يافت.
۷۴.۸ شرکتکنندگان در یک نظرسنجی که بعد از اعتراضات دی ماه ۹۶ برگزار شده بود، گفته بودند از شرایط کشور ناراضی هستند.
همچنین ۴۱ درصد افرادی که در این نظرسنجی از وضعیت موجود کشور ناراضی هستند، گفته بودند تمایل دارند در تجمعات اعتراضی شرکت کنند.
بر اساس نوشته آقای عبدی، حدود ۷۵ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی معترضان آبان ماه را صاحب حق میدانند که اين رقم برای جوانان ۸۴ درصد و برای افراد دارای تحصیلات بالا ۸۵ درصد است.
در حالی که ۴۱ درصد از پاسخگویان معتقدند اين اعتراضات مقامات جمهوری اسلامی را مجبور به اصلاح سياستها ميكند، ۴۹ درصد مخالف اين گزاره هستند.
آقای عبدی چنین نتیجه گیری کرده که اين ديدگاه «ناشی از استيصال مردم است» و در حالی که «اكثريت قاطع اعتراض را حق مردم میدانند ولي اين شيوه را منتبج به نتيجه نمیدانند».
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که این نظرسنجی را انجام داده روز ۲۷ آذر نشست بررسی منطق اجتماعی اعتراضات آبان را برگزار کرده بود.
شرکتکنندگان در این نشست نسبت به نزدیک شدن فاصله زمانی اعتراضات، عبور مردم از مرحله نارضایتی به نفرت و حرکتهای خشونتآمیز در اعتراضات هشدار دادند.
در همین حال به نوشته آقای عبدی، بر اساس نتایج این نظرسنجی، گرانی بنزين عامل اصلی اعتراضات آبان نبود، و تنها شش درصد از مردم در برابر اين پرسش كه از چه چيزی نگران هستند، به گرانی بنزين اشاره كردهاند.
۸۵ درصد پاسخگویان در برابر این پرسش نگرانی خود را مسائل كلان اقتصادی، فقدان اشتغال و نيز نااميدی از آينده ذکر كردهاند.
مقامات جمهوری اسلامی هنوز گزارشی از شهرهای درگیر در اعتراضات آبان ماه و تعداد افراد کشته و بازداشت شده منتشر نکردهاند. این اعتراضات از لحاظ تعداد شهرهای درگیر و حجم درگیریها، گستردهترین اعتراضات در ۴۰ سال گذشته بوده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.