31.01.2020

وزیر بهداشت ایران خواستار جلوگیری از ورود مسافران از مبدأ چین شد، سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران، هنوز گزارشی درباره محدودیت یا ممنوعیت پروازهای بین‌المللی از چین به مقصد ایران دریافت نکرده

دویچه‌وله: وزیر بهداشت ایران خواستار جلوگیری از ورود مسافران از مبدأ چین به ایران شد. سازمان هواپیمایی ایران می‌گوید هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است. وزیر بهداشت همچنین از برنامه بازگشت ۷۰ دانشجوی ایرانی از چین خبر داده است.

در پی شیوع ویروس جدید کرونا و انتشار آن در برخی نقاط جهان، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، با اشاره به “آماده‌باش کامل” تمامی پایگاه‌های بهداشتی در ورودی‌های کشور، خواستار جلوگیری از ورود تمامی مسافران از مبدأ چین به ایران شد.

این در حالی است که به گفته سازمان هواپیمایی ایران، هنوز تصمیمی در خصوص محدودیت یا قطع پروازهای خارجی به مقصد یا از مبدأ چین گرفته نشده است.

وزیر بهداشت ایران امروز جمعه ۱۱ بهمن (۳۱ ژانویه) در پیامی توییتری اعلام کرد که از اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری خواسته است تا «به وزارت خارجه و وزارت راه ابلاغ کند تا اطلاع ثانوی از ورود هرگونه مسافر از مبدا چین به هر طریقی (هوایی، زمینی و دریایی) جلوگیری شود.»

سعید نمکی افزود: «همچنین تمام پایگاه‌های بهداشتی در تمام و‌رودی‌های کشور از آغاز شیوع کرونا در حال آماده‌باش کامل هستند.»

“تصمیمی برای محدودیت پروازهای چین گرفته نشده”

این در حالی است که رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران، گفته که این سازمان “فعلا” گزارشی درباره محدودیت یا ممنوعیت پروازهای بین‌المللی از چین به مقصد ایران دریافت نکرده و «تصمیمی درباره قطع یا محدودیت پروزها در این مسیر گرفته نشده است.»

سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران با بیان اینکه “وزارت بهداشت خودش مستقیما موضوعی درباره پروازها اعلام نمی‌کند”، افزود: «این دستگاه متولی در شرایط خاص، اگر درخواستی مبنی بر محدودیت یا ممنوعیت پروازها در راستای پیشگیری یا کنترل بیماری داشته باشد آن را به سازمان هواپیمایی اعلام می‌کند.»

در پی شیوع ویروس کرونا در چین و انتشار آن در برخی نقاط جهان، بسیاری از کشورها برای مقابله با آن نظارت بر ورود مسافران از مبدأ چین را تشدید کرده و به قرنطینه موارد مشکوک پرداخته‌اند.

آقای جعفرزاده در رابطه با آخرین وضعیت “رصد و پایش ویروس کرونا در فرودگاه‌های بین‌المللی” از ادامه “غربالگری” این ویروس در مبادی ورودی، به‌ویژه “فرودگاه امام‌خمینی” خبر داد و گفت: «این مسئله تحت کنترل است.»

دیروز پنجشنبه گزارش‌هایی درباره رسیدن این ویروس تا اقلیم کردستان عراق در همسایگی ایران و در پی آن اعلام “آماده‌باش کامل در کرمانشاه” و “معاینه مسافران” در مرزهای غربی کشور منتشر شد. ابراهیم شکیبا، رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفته بود: «با وجود این اخبار عملا ویروس کرونا پشت مرزهای غرب کشور رسیده و هم‌اکنون آماده‌باش کامل در مرزها و مراکز بهداشتی و درمانی استان وجود دارد.»

“کرونا وارد ایران هم خواهد شد”

با وجود این، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، امروز جمعه رسیدن این ویروس به همسایگی ایران را “شایعه” خواند و گفت: «آنچه امروز شایعه شده که ویروس کرونای جدید به همسایگی ایران رسیده، بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت صحت ندارد. ویروس کرونای جدید در عراق، کردستان عراق و پاکستان و هیچ‌یک از کشورهای همسایه که عنوان شده وارد نشده و تنها در یک کشور در منطقه، ابتلا به این ویروس تایید شده که آن هم امارات متحده عربی است.»

این مقام وزارت بهداشت ایران گفت: «نباید اجازه دهیم که در مورد ویروس کرونا جدید بزرگ‌نمایی شود که مردم به وحشت بیفتند.». او در عین حال تأکید کرد: «ویروس کرونا وارد ایران خواهد شد و به تمام کشورها هم ممکن است وارد شود و هیچ مرزی نمی‌شناسد و اگر کشوری مدعی شود که اجازه نمی‌دهیم این ویروس وارد کشورش شود، غیرعلمی صحبت کرده است.»

آقای گویا افزود: «ویروس کرونا جدید وارد کشور ما خواهد شد و ما چیز پنهان‌کردنی با مردم نداریم و هر روزی اولین مورد این بیماری را مشاهده کنیم پس از تایید بیماری، بلافاصله اعلام خواهیم کرد و چیز نگران‌کننده‌ای نیست.»

محمدمهدی گویا در ادامه از شش مورد مشکوک به ویروس کرونا جدید در استان‌های مختلف ایران از جمله دو مورد در یزد، دو مورد در تبریز، یک مورد در قم و یک مورد در تهران خبر داد و گفت که جواب آزمایش همه آنها “منفی بوده است.”

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران همچنین گفت که برای پذیرش و مراقبت از بیماران احتمالی مبتلا به ویروس کرونا جدید “بیمارستان‌های خاصی” در همه استان‌ها در نظر گرفته شده است.

چهارشنبه گذشته نیز کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در پیامی توییتری ورود کرونا به ایران را گریزناپذیر دانسته و نوشته بود: «مراقبت‌ها و غربالگری‌ها ادامه دارد اما هیچ کدام مانع قطعی و کاملی در مقابل ویروس نخواهند بود.»

خارج کردن ایرانیان از ووهان “منوط به موافقت چین”

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز گذشته با اشاره به پیگیری وضعیت ایرانیان ساکن مناطق آلوده در چین، از “اولویت” خارج کردن ایرانیان از شهر ووهان خبر داد که از آن به عنوان کانون شیوع ویروس جدید کرونا نام برده می‌شود. آقای موسوی اما تأکید کرد که خارج کردن ایرانیان از این شهر “منوط به موافقت مقامات دولتی چین است.”

سفارت جمهوری اسلامی در پکن نیز هم‌زمان از “تماس مستمر” خود با ۸۰ ایرانی خبر داد که اکنون در ووهان هستند. این شهر در حال حاضر کاملا قرنطینه شده و بسیاری از کشورها برای خارج کردن شهروندانشان از آنجا تلاش می‌کنند.

در آخرین تحول در این زمینه وزیر بهداشت در حساب توئیتر خود از بازگشت ۷۰ دانشجوی ایرانی مقیم ووهان در روزهای آینده خبر داده است. او در توئیتر خود نوشته است: «با پیگیری‌های مکرر و همراهی وزارت امور خارجه بیش از ۷۰ نفر از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین که نگران وضعیت آنها بودیم، با تدابیر بهداشتی مناسب در روزهای آینده به کشور باز می‌گردند و برای اطمینان از ایمنی، دو هفته در محل مناسبی تحت نظر و مراقبت‌های کامل پذیرایی خواهند شد.»

هنوز واکسن یا درمان مشخصی برای مقابله با ویروس کرونای جدید کشف نشده است. سازمان بهداشت جهانی روز گذشته با توجه به ابعاد شیوع سریع این ویروس، وضعیت فوق‌العاده جهانی اعلام کرد.

علائم ابتلا به ویروس جدید کرونا شبیه به علائم سرماخوردگی مانند تب، گلودرد، آبریزس بینی، سرفه، سر درد و بدن‌درد است که می‌تواند در بدترین حالت به نارسایی‌های شدید تنفسی بینجامد و برای فرد مبتلا خطر مرگ ایجاد کند.

رسیدن آمار قربانیان به ۲۱۳ نفر

خبرگزاری رویترز امروز جمعه گزارش داده است که تا این لحظه ۲۱۳ نفر بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا جان خود را از دست داده‌اند. شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان نیز به بیش از ۹۸۰۰ نفر رسیده که وضعیت بیش از ۱۵۰۰ نفر آنها وخیم گزارش شده است. دو هفته پیش شمار مبتلایان به این ویروس ۴۰ نفر اعلام شده بود.

در خارج از چین در ۲۰ کشور حدود ۱۲۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا شمرده شده‌اند، از جمله در آلمان، فرانسه، تایلند، ژاپن، مالزی، آمریکا، فنلاند، استرالیا، کره جنوبی‌، هند و فیلیپین.

مبتلایان به ویروس در بیشتر موارد مسافرانی هستند که از چین آمده‌اند، اما در خارج از چین به دلیل تماس با بیماران، افراد جدید هم مبتلا شده‌اند. در این میان شمار مبتلایان به کرونا از تعداد مبتلایان به بیماری سارس (نوعی بیماری سخت تنفسی) در ۱۷ سال پیش بیشتر شده است. در آن زمان تعداد مبتلایان به سارس به ۸۰۹۶ نفر رسید.

شستن دست با آب پاکیزه و صابون و یا مواد ضدعفونی‌کننده و الکل‌دار، خودداری بیماران دارای علائم سرماخوردگی از تماس با دیگران، پوشاندن دهان هنگام عطسه یا سرفه و استفاده از ماسک برای این افراد یا نزدیکان آنها، خودداری فرد از دست زدن به دهان و بینی خود، پرهیز از حضور در مکان‌های عمومی و پرازدحامی که احتمال وجود ویروس در آنها می‌رود و نیز پرهیز از تماس یا نزدیک شدن به بیمارانی با علائم پیشگفته، از جمله توصیه‌های کارشناسان برای مقابله با شیوع بیشتر ویروس جدید کرونا است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates