11.02.2020

«جاسوسی آمریکا و آلمان از ایران»؛ ۹۰ درصد مکالمات جنگ خوانده می‌شد‎

رادیوفردا: بر اساس گزارش‌هایی که در واشینگتن‌پست و دو رسانه آلمانی و سوئیسی به صورت همزمان منتشر شده است، سرویس‌های جاسوسی آمریکا و آلمان برای دهه‌ها توسط یک شرکت رمزنگاری سوئیسی از کشورهای مختلف از جمله ایران جاسوسی می‌کرده‌اند.

با این حال این شرکت سوئیسی گزارش‌ها را باعث «تشویش‌» اذهان خوانده و گفته «ما هیچ ارتباطی با سی‌آی‌ای یا آژانس اطلاعات فدرال آلمان نداریم».

بر اساس این گزارش‌ها، شرکت «کریپتو‌ای جی» سوئیس، ارائه دهنده دستگاه‌های رمزنگاری و خدمات مربوط به پنهان نگاه داشتن مکالمات محرمانه، دستگاه‌ها و خدمات خود را از زمان جنگ جهانی دوم به حدود ۱۲۰ کشور از جمله ایران، آمریکای لاتین، هند و پاکستان فروخته بود، اما در واقع این شرکت متعلق به سازمان جاسوسی آمریکا (سی‌آی‌ای) و آژانس اطلاعات فدرال (سازمان جاسوسی برون‌مرزی آلمان) بوده است.

آمریکا و آلمان غربی با اطلاعاتی که از شرکت «کریپتو‌ای جی» در رابطه با دستگاه‌های رمزنگاری و خدماتش به کشورها می‌گرفته‌اند، به آسانی مکالمات رمزی دیپلماتیک و نظامی دیگر کشورها را رصد می‌کرده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، در حالی که شرکت «کریپتو‌ای جی» میلیون‌ها دلار از مشتریان خود دریافت می‌کرد، به سرویس‌های آمریکایی و آلمانی اجازه دسترسی به اطلاعات محرمانه آنها را نیز می‌داده است.

واشینگتن‌پست بر اساس اطلاعات محرمانه داخلی سی‌آی‌ای، استفاده از این شرکت سوئیسی را «کودتای اطلاعاتی قرن» نامیده است.

سو‌ء‌ظن‌ها درباره این شرکت سوئیسی دهه‌ها قبل نیز مطرح شده بود، اما هرگز ثابت نشده بود.

با این‌حال این گزارش‌ها حاکی است که روسیه و چین هرگز از این شرکت سوئیسی خدمات و دستگاه‌های رمزنگاری نخریدند.

دفتر مرکزی شرکت «کریپتو‌ای جی» در شهر زوگ سوئیس است و در سال ۲۰۱۸ به دو شرکت جداگانه تقسیم شد که یکی بخش ارائه‌دهنده خدمات داخلی است و دیگری در حوزه تجارت بین‌المللی فعالیت دارد.

واشینگتن‌پست در گزارش مفصل بیش از ده صفحه‌ای خود می‌گوید در جریان گروگانگیری دیپلمات‌های آمریکایی در ایران بعد از انقلاب نیز سازمان جاسوسی آمریکا از طریق همین خدمات و دستگاه‌های فروخته شده توسط شرکت «کریپتو‌ای جی» به ایران، مکالمات محرمانه ایرانی‌ها را رصد می‌کرده است.

به گفته این روزنامه، سی‌آی‌ای مکالمات ایران و الجزایر را که واسطه میان آمریکا و جمهوری اسلامی شده بود به راحتی رصد می‌کرد، چرا که هر دو دولت از دستگاه‌های رمز‌نگاری شرکت «کریپتو‌ای جی» استفاده می‌کردند.

در اوایل دهه ۸۰ میلادی عربستان بزرگترین مشتری این شرکت سوئیسی بوده و بعد از آن ایران، ایتالیا، اندونزی، عراق، لیبی، اردن، کره جنوبی و دیگران قرار داشتند.

بر اساس این گزارش، دولت رونالد ریگان با همین دستگاه‌ها دست داشتن دولت معمر قذافی در بمب‌گذاری در یک باشگاه شبانه تفریحی در آلمان غربی در سال ۱۹۸۶ را کشف کرده بود.

به گفته واشینگتن‌پست، ایران بعد از این حادثه به امنیت استفاده از دستگاه‌های رمزنگاری شرکت سوئیسی مظنون شد، اما تا شش سال بعد استفاده از این دستگاه‌ها برای مکالمات محرمانه را ادامه داد.

بر اساس این گزارش، آمریکایی‌ها حدود ۱۹ هزار پیام محرمانه ایرانی‌ها در دوره جنگ با عراق را با همین روش بازخوانی کردند و ۸۰ تا ۹۰ درصد کل مکالمات سری ایرانی‌ها در آن دوره توسط آمریکا خوانده می‌شد.

در همین حال هانس بوشلر بهترین بازاریاب این شرکت سوئیسی، در سال ۱۹۹۲ میلادی و درست شش سال بعد از لو رفتن عملیات بمب‌گذاری لیبی در آلمان، بازداشت شد.

واشینگتن‌پست می‌نویسد بعد از ۹ ماه، نهایتا دولت ایران با دریافت ۱ میلیون دلار غرامت، وی را آزاد کرد و این پول در اصل توسط سازمان جاسوسی آلمان به شرکت سوئیسی داده شده بود تا تحویل ایران دهد.

این گزارش می‌افزاید آقای بوشلر هیچ اطلاعی از ارتباط شرکت «کریپتو‌ای جی» با سرویس‌های اطلاعاتی آلمان و آمریکا نداشت. وی در سال ۲۰۱۸ فوت کرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates