پخش داروی امام کاظم و شربت زعفرانی؛ مبارزه با کرونا در مساجد
ایرانوایر: روز نیمه شعبان به مناسبت تولد امام دوازدهم شیعیان برخی مساجد در سطح محلات تهران، اقدام به پخش داروهای طب اسلامی کردهاند. این داروها که در بستههایی شامل محلول ضدعفونیکننده دستساز، شربت نذری و… پخش شدهاند، بهعنوان درمان ویروس کرونا معرفی شدهاند. روایت شهروندی که یکی از این بستهها را دریافت کرده، بخوانید.
چند جوان با تیپ مرسوم بسیجیها یعنی تهریش و پیراهنهای یقهبسته و آستین بلندی که روی شلوارهای پارچهای افتاده، جلوی در خانهشان آمدهاند و گفتهاند: «از طرف مسجد محله برایتان وسایل بهداشتی آوردهایم.» امیر یک پسر بیستوپنجساله و ساکن غرب تهران، راوی این ماجرا است.
او میگوید: «فکر کردم حتما ژل ضدعفونیکننده و ماسک و الکل پخش میکنند. توی دلم یک دمشان گرم گفتم و رفتم دم در.» اما بستهای که به امیر دادهاند هیچ ربطی به آنچه تصور کرده بوده، ندارد: «یک بسته به من دادند که شامل دو قوطی محلول دستساز است. روی یکی از آنها نوشته شربت زعفران و روی دیگری نوشته محلول ضدعفونیکننده سطوح، یک بسته نایلونی پودر هم کنارش گذاشتهاند که رویش نوشتهشده داروی امام کاظم. یک عدد کیک شیرین عسل هم داخلش گذاشتهاند.»
امیر قوطی محلولی را که رویش نوشته ضدعفونیکننده سطوح را باز کرده و میگوید: «بوی تند سرکه میداد. رنگش هم رنگ سرکه است و مشخص است سرکه را با چیزهای دیگر قاتى کردهاند.» این در حالی است که متخصصان بارها اعلام کردهاند که سرکه نمیتواند ویروس کرونا را از بین ببرد.
شربت زعفران هم به گفته امیر بوی تمامی شربتهایی را میدهد که در مناسبتهای مذهبی بهعنوان نذری پخش میشود اما او میگوید: «واقعا نمیدانیم در شرایط شیوع گسترده این بیماری ویروسی واگیردار این شربت در چه شرایطی تهیه شده است. آیا واقعا بهداشت رعایت شده است یا خیر.»
اما چیزی که بیشتر از همه موارد امیر را شوکه کرده، پودری است که با عنوان داروی امام کاظم در این بسته قرار گرفته است: «یک پودر خشن است که بوی داروهای گیاهی را میدهد.» روی آن کاغذی چسباندهاند و طریقه مصرف آن را توضیح دادهاند: «برای درمان و پیشگیری سرماخوردگی، آنفلوانزا، گلودرد، تب و بیماریهای ویروسی و در مورد میزان استفاده هم نوشته شده است برای درمان سه شب نصف قاشق چایخوری برای بزرگسالان، یکچهارم قاشق برای کودکان ۲ تا ۷ سال و بعدازآن اشاره شده است که بعد از مصرف دارو تا ۲ ساعت هیچچیز حتی آب خورده نشود و ترجیحا قبل از خواب مصرف شود.»
داخل این بسته کاغذی هم گذاشته شده و نوشته بودند این بسته به مناسبت نیمه شعبان، تولد دوازدهمین امام شیعیان از طرف مسجد پخش شده است: «ساکنین محترم شهرک در این ایام که ویروس منحوس کرونا مانع از برگزاری اجتماعات معنوی و برپایی جشن و سرور در عید بزرگ نیمه شعبان شده است اینگونه یاد حضرت را در دلهای خود زنده میکنیم.» در همین کاغذ توضیحانی هم درباره داروی امام کاظم نوشته شده است: «در روایت آمده است که امام کاظم به بیماری مبتلا شدند و طبیبان داروهای مختلفی برای ایشان تجویز کردند. امام به طبیبان فرمودند به کجا میروید از این دارو که سید داروهاست استفاده کنید. (طب الائمه ابن بسطام ص ۵۰) به همین جهت این دارو به داروی امام کاظم ع مشهور شده است.» اما توضیحاتی که در سطور آخر این نامه آمده، توجه امیر را بیشتر جلب کرده است: «با توجه به تجربه بسیار موفق این دارو در ایران و چین برای درمان و پیشگیری بیکاری کرونا (و البته کلیه بیماریهای ویروسی) این دارو را به شما تقدیم میکنیم.»
داستان به کار گرفتن طب اسلامی بهجای علم در درمان بیماریها در چند ماه گذشته و با انتشار ویدیویی از آتش زدن کتابهای جامع علم پزشکی توسط آیتالله «عباس تبریزیان» که خودش را پدر طب اسلامی میداند بر سر زبانها افتاد و در ایام شیوع کرونا با توصیههای او و دیگر مدعیان طب اسلامی موجب بروز انتقاد متخصصان و صاحبنظران علوم پزشکی و شوخی کاربران شبکههای اجتماعی شد.
ابتدای گسترش ویروس کرونا توصیه تبریزیان به استعمال مقعدی روغن بنفشه بهعنوان روشی برای دفع این ویروس دستمایه طنز شد و بعد ویدیوهای «مرتضی کهنسال»، روحانیای که بدون تجهیزات محافظتی به دیدار مبتلایان به کرونا در بیمارستانها میرفت و داروهای به ادعای خودشان طب اسلامی به بیماران میداد، خبرساز شد.
البته خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه روز چهاردهم فروردین از بازداشت مرتضی کهنسال توسط دادگاه ویژه روحانیت استان گیلان خبر داد.
امیر میگوید: «بعد از انتشار خبر بازداشت مرتضی کهنسال و واکنش سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه این عمل مصداق تشویش اذهان عمومی است خیلیها فکر کردند حداقل برای درمان کرونا دیگر شاهد حضور مدعیان طب اسلامی نیستیم اما کمتر از یک هفته داروی امام کاظم درب منازل میدهند.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.