هشدار عراقچی درباره ‘احتمال ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت’
بیبیسی: مقامهای ارشد وزارت خارجه ایران درباره فشارهای بیسابقه بینالمللی و احتمال ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت هشدار دادهاند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته است که “کمتر زمانی” کشوری تا این حد تحت فشار “برخی قدرتها به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی” بوده است.
عباس عراقچی، معاون آقای ظریف هم از تشدید بیسابقه فشارهای آمریکا خبر داده و تلاش دولت دونالد ترامپ برای فرستادن پرونده ایران به شورای امنیت را “بازی خطرناکی” خوانده که “خسارات راهبردی” برای جمهوری اسلامی خواهد داشت.
فشار چندجانبه و هشدار درباره “بازی در زمین آمریکا”
آقای عراقچی گفته آمریکا برای تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت از چند مسیر فشار میآورد؛ از جمله پرونده هستهای ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همین طور “فعال کردن مکانیزم ماشه و تمدید تحریمهای تسلیحاتی”.
این مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران درباره احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل در نشست بعدی شورای حکام آژانس هشدار داده است.
فشارهای آمریکا باعث شد که قطعنامه پیشنهادی اروپا علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام رای بیاورد. این اولین قطعنامه شورای حکام علیه ایران در هشت سال اخیر بود که خواهان همکاری ایران با آژانس برای بازرسی از دو مرکز قدیمی مشکوک به فعالیت هستهای شده است.
آمریکا همچنین ماههاست که تلاش میکند تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران را که بر اساس برجام اواخر مهرماه پایان مییابد، به صورت نامحدود تمدید کند.
در نشست اخیر شورای امنیت که در روز ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر) برای ارائه گزارش شش ماهه اجرای قعطنامه مربوط به برجام تشکیل شد، چین و روسیه با خواسته آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی آمریکا مخالفت کردند.
عباس عراقچی هر حرکتی از سوی ایران که این کشور را در عرصه بینالمللی به عنوان یک تهدید امنیتی معرفی کند، “بازی در زمین آمریکا” دانسته و گفته است در ماههای آتی ایران “نیازمند دقت و مراقبت بسیار زیادی است.”
گله از مجلس: “جای دیپلماسی کف خیابان نیست”
محمد جواد ظریف هم با اشاره به تنشی که با حضور اخیرش در مجلس ایجاد شد با لحنی گلایهآمیز گفته است که در میان فشارهای شدید خارجی، وزارت امور خارجه “در این جنگ دشوار مجبور است مقابل دوستان داخلی به دفاع از خود بپردازد.”
روز یکشنبه ۱۵ تیر، حضور و سخنرانی آقای ظریف در مجلس با واکنش تند تعدادی از نمایندگان روبرو شد که علیه او شعار دادند و وزیر خارجه ایران را “دروغگو” خطاب کردند.
آقای ظریف با اشاره به حمله نمایندگان از “آوردن دیپلماسی به کف خیابان” انتقاد کرده و در پاسخ به نمایندگانی که او را دروغگو خواندند گفته است که مقامهای وزارت امور خارجه مجبورند مسائلی را که “برای منافع ملی مناسب نیست، به زبان جاری نکنند.”
توافق ۲۵ ساله با چین و نمایندهای که “موجب قطع خرید نفت ایران شد”
وزیر امور خارجه ایران برنامه همکاری ۲۵ ساله با چین را که هدف انتقادات بسیاری در ایران است، به عنوان نمونهای ذکر کرده که درباره آن “هم اصلاحطلبان، هم اصولگرایان و هم ضد انقلاب فعالیت شدیدی دارند.”
دولت ایران اخیرا پیشنویس “برنامه ۲۵ ساله همکاریهای جامع ایران و چین” را تصویب کرد و به وزارت خارجه مأموریت داد تا با طرف چینی مذاکره کند و درباره جزئیات برنامه به توافق برسد.
آقای ظریف به طور خاص به انتقاد نمایندهای اشاره کرد که دیروز در مجلس از او پرسیده بود چرا وزارت امور خارجه نمایندگان را به سفرهای خارجی نمیبرد و در این مذاکرات شرکت نمیدهد.
وزیر خارجه ایران بدون نام بردن از این نماینده مجلس گفت “همان برادر در مذاکرات سری من و پوتین حضور داشت و بعد از آن گفت قرار است روسیه از ما نفت بخرد. همان گفته موجب قطع خرید نفت ایران از سوی روسیه شد.”
آقای ظریف مخالفان توافق ۲۵ ساله با چین را متهم کرده است که به دنبال “دیپلماسی کاریکاتوری” هستند و گفته است که آنها “در مورد برجام نیز همین کار را کردند.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.