شیوع کرونا در بند هشت زندان اوین؛ زندانیان سیاسی اعتصاب کردند
بیبیسی: به دنبال بروز “علائم کرونا” در بین شماری از زندانیان بند هشت زندان اوین و “انتقال” آنها به بیمارستان زندان، شماری از زندانیان سیاسی این بند در حیاط زندان اعتصاب کردهاند.
اطلس زندانهای ایران با انتشار نام این زندانیان نوشته “در روزهای گذشته جواب تست ۱۲ زندانی این اندرزگاه مثبت اعلام شده است. مسئلهای که باعث نگرانی زندانیان و خانوادههای آنها شده است”.
اطلس زندانهای ایران که به طور اختصاصی اخبار مربوط به زندانیان را پوشش میدهد گزارش داد “در پی شیوع همه گیری و بروز علائم کرونا در بین زندانیان بند ٨ اوین، “۲۷ زندانی سیاسی با تحصن و بست نشینی در حیاط این زندان خواستار رسیدگی فوری به شرایط وخیم پیش آمده در این اندرزگاه شدند”.
همزمان کانال خبری امتداد، از رسانههای داخلی ایران، نوشته “بخشی وضعیت پیش آمده به پنهانکاری مسئولان زندان اوین باز میگردد. بر اساس اظهارات یکی از این زندانیان، هفته پیش تست کرونای آنها مثبت شده اما مسئولان زندان از بیان این مطلب امتناع کردند”.
بنابر این گزارش مسئولان پس از یک هفته که نشانهها و علائم بیماری حادتر شده این موضوع را اعلام کرده و تست دوم را اخذ کردند و زندانیان مشکوک به ابتلا به کرونا را به بیمارستان زندان منتقل کردند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز با انتشار بیانیهای تایید کرد که اسماعیل عبدی، معلم زندانی و جعفر عظیمزاده فعال کارگری از جمله ۱۲ نفری هستند که به کرونا مبتلا شدهاند و در بیمارستان زندان به سر میبرند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی همچنین گفت عدم مرخصی پزشکی برای اسماعیل عبدی و جعفر عظیمزاده برای درمان عوارض مهلک ویروس کرونا را قویا محکوم میکند و خواهان آزادی فوریشان برای درمان میباشد.
امیرسالار داوودی، مجید آذرپی، جعفر عظیمزاده، محسن قنبری و محمد علی مصیبزاده از دیگر زندانیانی هستند که در بیمارستان زندان بستری شدهاند.
سایت امتداد همچنین گزارش داده که علی دیواندری مدیرعامل سابق بانک ملت و بانک پارسیان که “تا ساعت ۱۲ شب گذشته کنار سایران در بیمارستان اوین بستری بوده که به علت شدت علائم بیماری به صورت اورژانسی به یکی از بیمارستانهای تهران اعزام شده است”.
اخیرا سازمان عفو بینالملل چهار نامه از مقامهای ایران به دست آورده بود که با استناد به آنها گزارش داد از زمان شیوع کرونا در ایران مقامهای قضایی وضعیت “خطرناک” و “غیرانسانی” زندانیان را پنهان نگه داشتهاند و درباره شرایط “بیرحمانه” زندانیان اطلاعات غلط دادهاند.
بر اساس متن این نامهها که به عفو بینالملل درز کرده، مقامهای سازمان زندانها در چهار نامه جداگانه به مقامهای وزارت بهداشت هشدار داده اند که برای مقابله با بیماری کرونا در ساختمانهای پرخطر و پرجمعیت زندانها امکانات کافی ندارد. ظاهرا وزارت بهداشت ایران به هیچ کدام از این درخواستها پاسخ نداده است.
در گزارش سازمان عفو بین الملل به نقل از سازمان های حقوق بشری آمده است که دست کم ۲۰ زندانی در استان های مختلف به دلیل ابتلا به کرونا جان داده اند که بیشترین تعداد مربوط به زندان ارومیه با ۸ قربانی است.
در هفتم اسفند ماه ۹۸، قوه قضاییه ایران برای خلوت کردن زندانها دستور مرخصی بعضی از زندانیان را صادر کرد.
بر اساس گزارش سازمان زندان ها از هفتم اسفند پارسال تا خرداد ماه به خاطر شیوع کرونا ۱۲۸ هزار نفر به مرخصی فرستاده شدند؛ اما سازمان عفو بین الملل می گوید زندان ها هنوز بیش از ظرفیت استاندارد خود زندانی دارد و همچین این مرخصی شامل حال بیشتر زندانیان سیاسی و عقیدتی نشده است.
قوه قضائیه در آن زمان تنها به چند تن از زندانیان سیاسی ایران مرخصی کوتاه مدت داد.
در نامهای که تاریخ آن مربوط به ششم فروردین امسال است، سازمان زندانها گفته که زندانیان باردار و مادران شیرده، سالخوردگان، و افرادی که در زندان بیماریهای پیشزمینهای اعتیاد، ایدز، سوءتغذیه، کمخونی و بیماریهای دیگر دارند، سیستم ایمنیشان ضعیف است و اگر کرونا در زندان شایع شود، “علاوه بر خطرات امنیتی، خسارات جبرانناپذیری برای جامعه” خواهد داشت.
سه روز بعد از تاریخی که این نامه نوشته شده، اخباری درباره شورش زندانیان در سقز کردستان در اعتراض به شیوع ویروس کرونا و کمبود امکانات مقابله با این بیماری منتشر شد. در آن زمان، در اعتراض به شرایط بهداشتی، شورشهایی در چند زندان دیگر ایران از جمله زندان اهواز منتشر شد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.