21.10.2021

ورود قرارگاه خاتمِ سپاه به کار «کفالت اجتماعی» برای «رسیدگی به روح و جان» شهر تهران

رادیو فردا: معاون شهرداری تهران ضمن تایید خبر راه‌اندازی «قرارگاه اجتماعی» می‌گوید که در این طرح قرار است قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران با کمک مساجد و ائمه جمعه موضوع «کفالت اجتماعی» را دنبال کند.

امین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی شهرداری تهران، در گفت‌وگویی که روزنامه «پیام ما» روز چهارشنبه، ۲۸ مهر، منتشر کرد با اشاره به وجود پنج «نقطه بحرانی» در پایتخت گفت: «در این دوره قرار است در کنار رسیدگی به کالبد شهر به جان و روح شهر هم رسیدگی بیشتری شود.»

آقای توکلی‌زاده در ادامه «قرارگاه اجتماعی» را شامل سه ضلع «دستگاه‌های دولتی»، «نهادهای انقلابی» و «نیروهای جهادی» عنوان کرده و می‌گوید که گرچه فعالیت‌های این قرارگاه جز «وظایف قانونی» سپاه، بسیج، ستاد اجرایی و بنیاد علوی نیست، اما «به واسطه تکلیف شهروندی پای کار آمده‌اند».

نخستین بار علیرضا زاکانی در اولین جلسه‌ بعد از انتصاب به عنوان شهردار تهران از ایجاد «قرارگاه‌ اجتماعی» در پایتخت خبر داده بود.

او در همان زمان در تشریح عملکرد این قرارگاه اجتماعی ضمن نام بردن از مسائل اجتماعی به حضور جمعی معتادان در مناطق جنوبی شهر اشاره کرده و برای از بین رفتن آن‌ها از واژگانی مانند «همکاری در جمع‌آوری» و «پاک‌کردن لکه ننگ» استفاده کرده بود.

در واکنش به خبر ایجاد قرارگاه اجتماعی از سوی شهرداری تهران پیام روشنفکر، عضو هیئت علمی علوم بهزیستی و توانبخشی، این اتفاق را مثبت ندانسته و از «تداخل حوزه‌ای» و «ورود نیروهای نظامی به مسائل اجتماعی» انتقاد کرده است.

آقای روشنفکر در ادامه با اشاره به این که واژه‌هایی چون «قرارگاه»، «عملیات»، «رصد و دیدبانی» واژه‌های اجتماعی نیستند، گفت: «وقتی شما از ادبیات نظامی استفاده کنید، دیدگاه نظامی هم پیدا می‌کنید و افراد این حوزه را می‌آورید اما این افراد متعلق به این حوزه نیستند، مثل این است که ما نیروهای بسیج و سپاه را در اتاق عمل بیمارستان ببریم.»

در همین رابطه، ابوالفضل قناعتی، عضو شورای شهر چهارم، نیز با بیان این که «شاید معاون شهرداری به اشتباه از قرارگاه خاتم‌الانبیا نام برده» گفته است که «وظایف و ماموریت‌های این قرارگاه در حوزه ساخت و ساز و عمران است» و «شاید به صلاح سپاه نبود که به موضوع آسیب‌های اجتماعی ورود مستقیم کند».

انتصاب علیرضا زاکانی از سوی شورای شهر تهران در مرداد امسال با حاشیه‌های بسیاری همراه بود. مهدی چمران در همان زمان گفته بود که اعضای این شورا برای انتصاب آقای زاکانی تحت فشار هستند.

علیرضا زاکانی که در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران اعلام نامزدی کرده بود، از معدود نامزدهایی بود که به تایید شورای نگهبان رسید. او دو روز مانده به برگزاری انتخابات به نفع ابراهیم رئیسی انصراف داد.

آقای زاکانی سابقه عضویت طولانی در بسیج را دارد و پس از جنگ ایران و عراق در رشته پزشکی و سپس پزشکی هسته‌ای در دانشگاه تهران تحصیل کرده و موضوع تحصیلات غیرمرتبط او از جمله انتقادهای منتقدان به انتصاب او به عنوان شهردار بوده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates